AD (728x60)

Followers

Google+ Followers

Powered by Blogger.

Tuesday, November 8, 2011

[Kartun]: An Exercise again.

Share & Comment
Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah, di hari raya yang ke-3 ini, tiba-tiba ada seorang muslimah ni tempah buat kartun..orang pertama kat FB request buat tempahan..dulu, masa booth GenKU, pernah la buat iklan tempahan poster..itu pon budak tu tempah pon, tak buat-buat lagi...huhu..kesian sungguh budak tu..nasib baik dia kata, tak la penting sangat..

Jadi, masa buat tadi, alhamdulillah, lightening semakin menjadi..memandangkan ni gambar yg masih belum sempurna, maka saya nak tunjuk kat sini sebagai salah satu sesi pembelajaran la..

Tapi ni lightening pada baju..pada muka rasanya mcm fail lagi, huhu...tapi, untuk gambar ni, masih belum siap part lightening and shadow pada muka...rasanya nak kena merujuk gambar2 kartun dulu.

gambar hampir full, tp tak siap lagi.

Nak mention pada ropol-ropol baju kat bawah tu, mcm menjadik...huhu..alhamdulillah...
Hmm, macam mana saya buat? Tangan tu, macam biasa, sy gune tool yang saya pernah bg di post yang lepas..rujuk sini. Then, ikut semula gune lineart..untuk ropol2 baju tu, hmm..patutnya ada pd teknik asas mewarna Part 2..tp tak sempat lagi nak buat video nya..hmm, insya Allah, dalam masa terdekat ni...

[actually, kdg2 tension jugak rasa buat ni bila rasa cam tak lawa..huhu..curious, camane orang boleh buat 2 jam je..huhu..aku setakat ni 10 jam kot...ni pon tak siap lagi..huhu, xpe2..alah bisa tegal biasa..]

selamat mencuba ye...
Tags: , , ,

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

2 comments:

  1. cntiknya..boleh saya nk link download photoshop

    ReplyDelete
  2. @Nur Asma boleh..=)

    try link ni, pilih la mana yg suka..=)
    https://www.facebook.com/media/set/?set=a.178684942208704.44214.113594415384424&type=3

    kalau link download tak valid, inbox je admin page..

    ReplyDelete

 

Popular Posts

Recent Posts

Langgan dengan Email

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Copyright © Ruqaiyah Hmy's Site. | Designed by Templateism.com