AD (728x60)

Followers

Google+ Followers

Powered by Blogger.

Wednesday, January 9, 2013

Allah mengetahui apa di hatimu.

Share & Comment
Bismillahirrahmanirrahim.

Sebenarnya setiap kali pandang laptop ni, terfikir...
Macam mana kalau di akhirat nanti Allah tanya, apa yang aku buat untuk Islam dengan laptop ni? Atau sebetulnya, apa yang aku buat dengan laptop ni?

Banyak main game ke,
banyak tengok cite ke,
atau banyak buat kartun lagha ke,
atau kartun yang mengajak manusia kepada Allah?

Ha, jawab...jawab....
Terus insaf rasa..huhu...T_T

Jadi, mestilah aku nak jadi manusia yang gunakan 'dia' untuk jalan kebaikan.

Jadi, lepas dah tepu study..saya sketch la ni...


Hasil gabungan dua gambar ni...
(wanita ni pun saya dah pakaikan tudung...=D )


+



=




Actually, ini pun teguran buat diri sendiri. Nak suruh rasa bertuhan lebih sikit. Bila dah takde sesi ingat mengingatkan, mulalah lupa sedikit demi sedikit.

Jadi, Ruqaiyah...ingat, Allah lebih tahu apa yang kamu fikirkan.
Fikirkan yang baik..
Atau yang buruk...
Atau niat kamu lain, mulut kata lain ke...
semua tu Allah tahu...
Seketika hati kamu terdetik yang tak baik ke kawan pun, Allah tahu...

Jadi, istighfarlah banyak-banyak....
Bersihkan semula hati tu...=D

p/s: masih cuba biasakan lukis lineart guna bamboo...alhamdulillah, tahap keketaran dah berkurang..


Tags:

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

0 comments:

Post a Comment

 

Popular Posts

Recent Posts

Langgan dengan Email

Powered by 123ContactForm | Report abuse

Copyright © Ruqaiyah Hmy's Site. | Designed by Templateism.com